Upute

Često postavljana pitanja

Zaboravio sam zaporku sigurnosnog računa koji se koristi za pristup podacima kreditne kartice.

Bit će nam drago objasniti što trebate učiniti ukoliko zaboravite zaporku sigurnosnog računa za pristup podacima kreditne kartice rezervacije. Idite na portal za hotelske usluge (hotelservice.hrs.com) i prijavite se pomoću podataka za prijavu u HRS. Kliknite na “Pregled rezervacija" te zatim na "Sigurnosni račun".

Sada kliknite na link "Zaboravili ste lozinku?" i upišite e-mail adresu korisnika, te nakon toga kliknite na "resetiraj lozinku".

Nakon toga ćete zaprimiti e-mail sa naše strane. Kliknite "Resetiraj lozinku" da biste odgovorili na sigurnosno pitanje. Tada možete stvoriti novu lozinku.

Prilikom izrade nove lozinke imajte na umu njene zahtjeve: min. 8 znakova, veliko slovo, broj, poseban znak, npr. #+!%

Nova lozinka mora se razlikovati od prethodne, barem posljednja 3 znaka moraju biti različita.
Ukoliko ne znate odgovor na svoje sigurnosno pitanje, možemo vam izbrisati račun i poslati novi link za aktivaciju sigurnosnog računa.
Zahtjev za postavljanje novog računa za preuzimanje podataka kreditne kartice "Sigurnosni račun" i slanje novog linka potrebno je poslati na: hotels@remove-this.hrs.pl
Kako promijeniti cijenu i vrstu doručka?
Cijenu doručka treba promijeniti prijavom na HRS Extranet, zatim idite na karticu "Hotelska administracija", zatim "Ostale cijene" i odaberite "Doručak".
 
Tada će se otvoriti dodatni prozor, u kojem možete odabrati vrstu i cijenu doručka po godinama.
 
Upotrijebite ikonu olovke ili oka (na kraju retka) za uređivanje postavki doručka za odabranu godinu. U prozoru "Kreiraj vrstu doručka" koji se otvori možete promijeniti njegovu cijenu i vrstu.
Gdje mogu promijeniti podatke o svom hotelu u vezi s opremom i uslugama?
Promjene opisa hotela, njegove opreme i usluga pruženih u njemu trebaju se ažurirati u HRS Extranetu. Prijavite se na HRS Extranet - www.hotelservice.hrs.com
 
Zatim idite na karticu "Moj hotel" i odaberite "Administriranje podataka o hotelima".
 
Ovdje ćete pronaći 9 tematskih kartica u vezi s vašim objektom, njegovom opremom i uslugama koje se pružaju.
 
* Promjene opisa hotela trebale bi biti promijenjene nakon prijave u HRS Extranet, a zatim odaberite karticu "Administracija podataka hotela", točka 2, tj. "Opće informacije o hotelu". 
 
U odjeljku "Posebnosti vašeg hotela" opis vašeg hotela možete urediti sami. 
 
Međutim, ostala dva dijela, kao što su "Položaj vašeg hotela, okolica i spomenici" i "Stil i atmosfera vašeg hotela", mogu se promijeniti samo ispunjavanjem obrasca "Zahtjev_za_promjenu". 
 
Na istoj stranici nalazi se obrazac "Request_for_change" (označen je plavim fontom, odmah iznad okvira koji sadrže opis). 
 
Obrazac treba popuniti na engleskom jeziku, a zatim poslati na adresu e-pošte navedene u obrascu. Tada će opise mijenjati odjel za prevođenje HRS-a. 
Što učiniti ako kreditna kartica navedena u rezervaciji ne radi?
Hotel može izravno kontaktirati gosta putem HRS Extraneta. Da biste to učinili, prijavite se na HRS Extranet www.hotelservice.hrs.com, idite na aplikaciju "Pregled rezervacija" i potražite navedenu rezervaciju. Zatim pomoću znaka plus otvorite ploču za komunikaciju s gostima i slijedite prikazane upute. 
 
Pored toga, želimo vas obavijestiti da HRS također može poslati gostima zahtjev za ažuriranje CC podataka. U tu svrhu pošaljite nam takav zahtjev s brojem rezervacije na e-mail adresu: hotel@remove-this.hrs.pl
 
Obavješteni gosti imaju 48 sati da kontaktiraju hotel radi ažuriranja podataka o kartici.
Funkcija komunikacije sa gostom
Hotel može izravno kontaktirati gosta putem HRS Extraneta. Da biste to učinili, prijavite se na HRS Extranet www.hotelservice.hrs.com, otvorite aplikaciju "Pregled rezervacija" i potražite zadanu rezervaciju. Zatim pomoću znaka plus otvorite ploču za komunikaciju s gostima i slijedite prikazane upute.
Otkazivanje rezervacije zbog nevažeće kreditne kartice
Prije svega, obavijestite goste da kreditna kartica koja je dostavljena u rezervaciji nije važeća.
 
Gosti imaju 48 sati da kontaktiraju vaš hotel kako bi ažurirali podatke o svojoj kartici.
 
Ujedno vas želimo obavijestiti da bez prethodnog kontakta s gostom, HRS neće prihvatiti otkazivanje rezervacije.
 
Ukoliko gost u roku od 48 sati ne kontaktira hotel, zahtjev za otkazivanje na engleskom jeziku možete poslati na sljedeću adresu e-pošte: cancel@remove-this.hrs.de
Gdje mogu pronaći podatke kreditne kartice?
Imajte na umu da HRS ne može slati CC podatke e-poštom.
 
Podaci o kartici nalaze se unutar rezervacije u HRS Extranetu. Da biste preuzeli podatke kreditne kartice, prijavite se na HRS Extranet, a zatim idite na "pregled rezervacija". Ovdje pronađite navedenu rezervaciju, otvorite je (pomoću ikone oka ili olovke) i prijavite se na sigurnosni račun.
 
Imajte na umu da će se CVV broj prikazati samo jednom prilikom prve prijave i prikazivanja prvih CC podataka.
Kako i gdje unijeti vrijednost PDV-a?
Jednom kada postavite, primjenjivat će se od tog trenutka.
 
Da biste unijeli vrijednost PDV-a, prijavite se na Extranet HRS, a zatim idite na karticu Hotelska administracija i odaberite karticu Porezi.
 
Zatim kliknite "dodaj konfiguraciju poreza".
 
Nakon otvaranja prozora, upišite iznos PDV-a.
 
Imajte na umu da iznos PDV-a, naknade za usluge i druge naknade, moraju biti jasno vidljive. Ukoliko se boravišna pristojba naplaćuje na licu mjesta, taj iznos se mora posebno dodati.
Kako označiti No-Show u Extranetu?
Prije dolaska gosta, hotel bi trebao provjeriti kreditnu karticu iz rezervacije i unaprijed pre-autorizirati sredstva
 
Hotel snosi obavezu naplate rezervacije za bilo koji No Show.
 
Želimo Vas obavijestiti da nerealizirane rezervacije neće biti otkazane, te da nas ne trebate kontaktirati putem e-maila.
 
Kako se ne bi naplaćivala provizija za nerealiziranu rezervaciju, rezervaciju je potrebno poništiti u HRS Extranetu, u pregledu rezervacije, tj. sukladno s tim je li Hotel rezervaciju naplatio ili ne.
 
Da biste to učinili, prijavite se na HRS www.hotelservice.hrs.com, a zatim idite na "Pregled rezervacija". Zatim pronađite traženu rezervaciju i upotrijebite ikonu olovke, oka ili kante da biste označili rezervaciju kao no-show sa ili bez naplate.
 
Ukoliko to ne učinite na gore navedeni način, rezervaciju možete obrisati i unutar fakture za proviziju. Za detaljnije pojašnjenje kako to napraviti, pogledajte poglavlje 5 unutar uputa za korištenje Online Invoice Portala.
 
Ispravak fakture je moguć od strane Hotela 7 dana od trenutka kada se faktura pojavi u OIP-u, unutar stavke Računovodstvo u HRS extranetu.
Kako postaviti cijenu pomoćnog ležaja?
Da biste postaviti cijenu dodatnog kreveta i svih pravila boravka djece, idite na web stranicu HRS Portala www.hrs.com/hotelservice i prijavite se.
 
Tada biste trebali:
 
• odaberite aplikaciju "Hotel Self Administration HSA" i potvrdite prijavu.
 
• u gornjem izborniku odaberite karticu "Ostale cijene", a zatim kliknite na "Pravila boravka djece"
 
Zatim kliknite ikonu "dodavanje dodatnog kreveta"
 
U prozoru koji se pojavi unesite cijene dodatnog kreveta prema dobi djeteta.
Kako unijeti cijenu doručka?
Cijenu doručka možete postaviti prijavom u HRS Extranet, zatim idite na karticu "Hotelsko samoupravljanje", zatim "Ostale cijene" i odaberite "Doručak".
 
 
Zatim kliknite na ikonu "Dodaj vrstu doručka".
Tada će se otvoriti prozor "Kreiraj vrstu doručka".
Odaberite godinu za koju ćete unijeti cijenu doručka, odaberite njegovu vrstu i unesite cijenu. Zatim kliknite spremanje u donjem desnom kutu.
 
Imajte na umu da je unos cijene doručka za sljedeću godinu neophodan za postavljanje online cijena sobe u kartici "Tarife i raspoloživost" za sljedeću godinu.
Kako označiti da je gost konzumirao doručak?
Za upute o konzumiranom doručku pogledajte pod „upute za doručak”.
Foto servis
Za dodavanje i ažuriranje fotografija u HRS extranetu koristite našu „uslugu fotografija”.
 
U hotelskom portalu (www.hrs.com/hotelservice) bilo kada možete sami dodati i uređivati fotografije. Prijavite se pomoću korisničkog imena, broja i zaporke.
 
Nakon prijave otvorite karticu "Podaci o hotelu", odaberite aplikaciju "Foto servis".
 
Da biste dodali novu fotografiju, kliknite gumb "Učitaj novu fotografiju".
 
Sada možete odabrati fotografiju s bilo kojeg mjesta na računalu. Minimalne dimenzije fotografije su 2048 x 1536 px, a naziv datoteke ne smije imati dijakritičke znake.
 
Odabir fotografija potvrđuje se gumbom "Učitaj".
 
Sada možete obraditi sliku tako da datoteka ima optimalnu veličinu za prezentaciju na našoj web stranici. Kada završite, kliknite "Dalje".
 
Na popisu "Područje aktivnosti" odaberite kategoriju fotografije, odaberite njegov naslov i kliknite "Spremi".
 
Pri dodavanju više slika postupite na isti način.
 
Na web stranici fotografija možete odrediti i koja bi se fotografija trebala pojaviti kao glavna na profilu hotela na HRS portalu. Imajte na umu da je odabir glavne fotografije moguć tek nakon što HRS odobri fotografije.
 
U prozoru za uređivanje odaberite "Koristi kao glavnu fotografiju hotela (na hrs.com)", a zatim potvrdite brisanje stare glavne fotografije klikom na "izbriši" i potvrdite izbor nove klikom na "Spremi".
 
Imajte na umu da navedene promjene na našoj web stranici www.hrs.pl/hrs.com neće biti vidljive do sljedećeg radnog dana.

Pitanja o Hotelskom Samoupravljanju

Kako postaviti dodatne kategorije soba?

Naš detaljni vodič pokazuje kako postaviti dodatne kategorije soba u aplikaciji Hotelsko samoupravljanje (HSA).

Kako mogu ažurirati cijene i raspoloživost?

Naš detaljni vodič pokazuje kako ažurirati cijene i raspoloživost u aplikaciji Hotelsko samoupravljanje (HSA).

Kako zatvoriti raspoloživost?

Naš detaljni vodič pokazuje kako blokirati raspoloživost u aplikaciji Hotelsko samoupravljanje (HSA).

Kako postaviti popuste, npr. "Za tvrtke" ili "Last minute"?

Naš detaljni vodič pokazuje kako postaviti popuste u aplikaciji Hotelsko samoupravljanje (HSA).

Pitanja o Online Invoice Portal-u (online plaćanje faktura/računa)

Kako mogu promijeniti lozinku za karticu "Računovodstvo"?

Naš detaljni vodič pokazuje kako promijeniti lozinku za karticu "Računovodstvo".

Gdje mogu pronaći svoj račun za proviziju?

Naš detaljni vodič pokazuje gdje možete pronaći račun za proviziju.

Kako poništiti realizirani doručak na računu za proviziju?

Naš detaljni vodič pokazuje kako poništiti realizirani doručak na fakturi.

Kako omogućiti pristup kartici "Računovodstvo" za drugog korisnika?

Naš detaljni vodič pokazuje kako stvoriti pristup novom korisniku kartici "Računovodstvo"

Kako izbrisati korisnika s kartice "Računovodstvo"?

Naš detaljni vodič pokazuje kako izbrisati korisnika sa kartice "Računovodstvo".

Kako ispraviti račun za proviziju?

Naš detaljni vodič pokazuje kako ispraviti račun za proviziju.