Útmutató

Gyakran ismételt kérdések

Elfelejtettem a jelszavam a biztonsági fiókhoz, ahol a CC adatok találhatók.
Nyissa meg a hotel szervíz portált (www.hotelservice.hrs.com), és jelentkezzen be a HRS bejelentkezési adataival. Kattintson a "Foglalások áttekintése", majd a "Security account" elemre.
 
 
Ezután kattintson a „Elfelejtette a jelszavát?” linkre, írja be az e-mail címet, amelyre a felhasználót létrehozta, majd kattintson a „Jelszó visszaállítása” gombra.
 
 
A rendszer üzenetet küld a beérkező levelek mappájába. Kattintson a "Jelszó visszaállítása" linkre a biztonsági kérdés megerősítéséhez. Ezután hozzon létre egy új jelszót, amelynek tartalmaznia kell: min. 8 karaktert, köztük kis- és nagybetűt, számot, speciális karaktert, pl. # *%. Az új jelszónak különböznie kell az előzőtől - legalább az utolsó 3 karakternek különböznie kell.
 
Ha a biztonsági kérdésre nem tud válaszolni, a HRS törölheti a fiókot, és új linket küldhet a biztonsági fiók aktiválásához. A hitelkártyák olvasásához a „Biztonsági fiók” törlésére és új link küldésére irányuló kérelmét a következő címre kérjük elküldeni: hotels@remove-this.hrs.com
Hogyan lehet megváltoztatni a reggeli árát és típusát?
A reggeli árának megváltoztatásához, kérjük jelentkezzen be a HRS Extranetbe, majd lépjen a "Szállodai Önigazgatás" fülre, majd a "További árak" elemre és válassza a "Reggeli" lehetőséget.
 
Ezután az évekre meghatározott reggeli típusa és ára válik láthatóvá.
 
Használja a ceruza vagy a kuka ikont (a sor jobb oldalán) a kiválasztott év reggeli beállításának szerkesztéséhez. A megnyíló "Reggeli típusának szerkesztése" ablakban megváltoztathatja annak típusát és árát.
 
Hol változtathatom meg a szállodámra vonatkozó információkat a felszereléssel és szolgáltatásokkal kapcsolatban?
A szállodával, annak felszerelésével és szolgáltatásaival kapcsolatos leírások változásait frissíteni kell a HRS Extranet-en. Ezért kérjük, jelentkezzen be a www.hotelservice.hrs.com oldalra.
 
Ezután lépjen "Az én szállodám" fülre, és válassza a "Szállodai adatok karbantartása" lehetőséget.
 
Itt található 9 tematikus lap a létesítményről, a felszereléséről és a szolgáltatásokról.
 
* A szállodaleírások változásait a bejelentkezés után “Az én szállodám” fül alatt a “Szállodai adatok karbantartása” 2. pontjában, azaz a „Szálloda általános adatai” alatt lehet módosítani.
 
A szálloda különlegességei” szakaszban a leírás mező aktív az Ön számára, és a szálloda a leírást maga szerkesztheti.
 
A másik két rész, tehát a "szálloda fekvése, környéke és látnivalók", valamint "A szálloda stílusa és hangulata" azonban csak a "Request_for_change" űrlap kitöltésével változtatható meg.
 
A „Request_for_change” képernyő ugyanazon az oldalon található (sötétkék betűkészlettel van jelölve, közvetlenül a leírást tartalmazó keretek felett).
 
Az űrlapot magyar és angol nyelven kell kitölteni, majd el kell küldeni az űrlapon feltüntetett e-mail címre. Ezután a leírásokat a HRS fordítási osztálya módosítja.
Mi a teendő, ha a foglaláshoz megadott hitelkártya nem működik?
A szálloda közvetlenül kapcsolatba léphet a vendéggel a HRS Extranet segítségével. Ehhez jelentkezzen be a www.hotelservice.hrs.com oldalon a "Foglalások áttekintése" pontba és keresse meg az adott foglalást. Ezután a szürke gondolatbuborékra kattintva nyissa meg az ügyfélkommunikációs panelt és kövesse a megjelenő utasításokat.
 
Ezenkívül szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy a HRS kéréseket küldhet a vendégeknek a CC-adatok frissítésére is. Kérjük, küldje el nekünk ilyen kérését a foglalási folyamat számával az e-mail címre: hotel@remove-this.hrs.com
 
Az értesített vendégeknek 48 órája van arra, hogy kapcsolatba lépjenek a szállodával a kártya adatainak frissítése érdekében.
Messenger funkció vendéggel
A szálloda közvetlenül kapcsolatba léphet a vendéggel a HRS Extranet segítségével. Ehhez jelentkezzen be a www.hotelservice.hrs.com oldalon a "Foglalások áttekintése" pontba és keresse meg az adott foglalást. Ezután a szürke gondolatbuborékra kattintva nyissa meg az ügyfélkommunikációs panelt és kövesse a megjelenő utasításokat.
Foglalás törlése nem működő hitelkártya miatt
Mindenekelőtt kérjük, tájékoztassa a vendégeket arról, hogy a foglalás alapján megadott kártyát nem sikerült előengedélyeztetni.
 
A vendégnek 48 órája van arra, hogy kapcsolatba lépjen a szállodával a kártya adatainak frissítése érdekében.
 
Felhívjuk figyelmét, hogy a HRS vendégével való előzetes kapcsolatfelvétel nélkül nem fogadják el a foglalás törlését.
 
Ha a vendég 48 órán belül nem lép kapcsolatba a szállodával, akkor törlési kérelmet küldhet angolul a következő e-mail címre: cancel@remove-this.hrs.de
Hol találom a foglaláshoz tartozó kártya adatokat?
Felhívjuk figyelmét, hogy a HRS nem küldhet CC adatokat e-mailben.
 
A kártya adatait a HRS Extraneten találja meg. A CC adatok letöltéséhez jelentkezzen be a HRS Extranetbe, majd lépjen a "Foglalások áttekintése" oldalra. Itt a foglalás mellett található ikonra (a szem- vagy ceruza használatával) kattintva jelentkezzen be a biztonsági fiókba.
 
Felhívjuk figyelmét, hogy a CVV-kód csak egyszer jelenik meg, amikor először jelentkezik be és kéri le a CC-adatait.
Hogyan és hol kell megadni az adó értékét?
Ha most beállítja, akkor ez mostantól érvényes.
 
Adók megadásához jelentkezzen be a HRS Extraneten a "Szállodai Önigazgatás" felületre, és válassza az "Adók" fület.
 
Ezután kattintson az "Adókonfiguráció hozzáadása" elemre.
 
Az ablak kinyitása után kérjük, írja be az adókat.
 
Felhívjuk figyelmét, hogy minden árat, beleértve az ÁFA-t, a szolgáltatási díjakat és adott esetben egyéb díjakat is meg kell adni. Ha a turisztikai adót a helyszínen beszedik, akkor azt külön kell feltüntetni.
Hogyan jelezzük a No Show-t az Extraneten?
Érkezés előtt a szállodának ellenőriznie kell a foglaláshoz tartozó hitelkártyát és esetlegesen pre-autorizálni azt.
 
A szálloda számára no-show esetén a kártya nyújt garanciát.
 
Szeretnénk tájékoztatni Önöket arról, hogy a meg nem valósult foglalásokat nem töröljük, és kérjük, hogy ezzel kapcsolatban ne is küldjenek e-mail-t.
 
Annak elkerülése érdekében, hogy a nem realizált éjszakák után jutalékot vagy egyéb díjat számlázzunk, a HRS Extranet-ben, a foglalások áttekintése alatt ki kell választani a foglalást, és módosítani vagy törölni attól függően, hogy a no-show díját a szálloda beszedte-e vagy sem.
 
Ehhez kérjük, hogy jelentkezzen be a www.hotelservice.hrs.com oldalra, majd lépjen a "Foglalások áttekintése" pontra. Ezután keresse meg a foglalást, és a szem vagy kuka ikon segítségével módosítsa vagy törölje azt, attól függően, hogy volt-e terhelés vagy sem.
 
Ha ez nem történik meg a fenti módon az adott hónap végéig, akkor a változtatást már csak a jutalékszámlán lehet elvégezni. Az ehhez szükséges részletes utasításokat lásd az Online Számlaportál (OIP) kézikönyv 5. szakaszában. (itt léphet az OIP utasításokhoz)
 
Az egyes számlák kijavításához a szállodának hét nap áll rendelkezésére attól a pillanattól kezdve, hogy a számla megjelenik az OIP-ben.
Hogyan adhatja meg a pótágy árát?
A pótágy árának, valamint a gyermekekkel való tartózkodás szabályainak meghatározásához kérjük, látogasson el www.hrs.com/hotelservice oldalra és jelentkezzen be.
 
Ezután:
• válassza ki a "Szállodai Önigazgatás" alkalmazást és erősítse meg a bejelentkezést.
• A felső menüből válassza a „További árak” fület, majd kattintson a „Gyermekekre vonatkozó szabályzat” fülre
 
Ezután kattintson a "Pótágy hozzáadása" szövegrészre.
 
A megjelenő ablakban életkor szerint adja meg a pótágy árát. A gyermekekre vonatkozó adatok megadásának előfeltétele, hogy korábban a szobakategóriák alatt már meghatározták egy felnőtt részére a pótágy árát.
Hogyan írhatjuk be a reggeli árát?
A reggeli árát a HRS Extranetbe történő belépéssel lehet létrehozni. Kérjük lépjen a "Szállodai önigazgatás"-ban a "További árak" fülre és válassza a "Reggeli" lehetőséget.
 
 
Ezután kattintson a "Reggeli típusának hozzáadása" ikonra.
Ezután megnyílik a "Reggeli típusának megadása" ablak.
 
 
Kérjük, válassza ki azt az évet, amelyre a reggeli árát szeretné megadni, válassza ki annak típusát, és írja be az árat. Ezután kattintson a mentés gombra a jobb alsó sarokban.
 
Felhívjuk figyelmét, hogy árainak a következő évre történő megadásánál az első lépés a reggeli árának meghatározása.
Hogyan lehet az elfogyasztott reggelit bejelölni?
A reggelire vonatkozó utasításokat lásd a reggeli útmutatójában.
Fotószervíz
Fotók beillesztéséhez és frissítéséhez kérjük, használja a hotelservice portálon a fotószervíz pontot.
 
A szálloda portálján (www.hrs.com/hotelservice) bármikor hozzáadhat és cserélhet fotókat. Kérjük, jelentkezzen be szállodaszámával, jelszavával és felhasználónevével.
 
Miután bejelentkezett kérjük, válassza "Az én szállodám" alatt a "Fotószervíz" alkalmazást.
 
Új fénykép hozzáadásához kattintson az „Új kép feltöltése” gombra.
 
Most kiválaszthat egy fényképet a számítógép bármely helyéről. A fénykép minimális szélessége 2048 px, a minimális magassága 1536 px, a fájlnév nem tartalmazhat ékezetes betűket.
 
A fénykép kiválasztását a "Feltöltés" gombbal lehet megerősíteni.
 
Most már feldolgozhatja a képet úgy, hogy a fájl optimális méretű legyen a weboldalunkon történő bemutatáshoz. Ha kész, kattintson a "Tovább" gombra.
 
A "Terület" listából válassza ki a fénykép kategóriáját, válassza ki annak címét és kattintson a "Mentés" gombra.
 
További képek hozzáadásakor ugyanígy járjon el.
 
A fotószervízben meghatározhatja azt is, hogy melyik fotónak kell megjelennie nyitóképként a HRS szállodalistában. Felhívjuk figyelmét, hogy a fő fénykép kiválasztása csak a HRS jóváhagyása után lehetséges.
 
Ehhez a már hozzáadott fénykép nézetében kattintson a "Szerkesztés" gombra.
 
A szerkesztési ablakban válassza a "Hotellistaképként való alkalmazás (új hrs.com)" elemet, majd a "törlés" gombra kattintva erősítse meg a régi fő fénykép törlését, majd a "Mentés" gombra kattintva erősítse meg az új fénykép kiválasztását.
 
Kérjük, ne feledje, hogy a www.hrs.com weboldalunk változásai csak a következő munkanapon lesznek láthatóak.

Kérdések az online számlaportálról

Hogyan lehet megváltoztatni a 'Számvitel' pontnál a belépési jelszót?

Lépésről-lépésre bemutatjuk, hogyan kell megváltoztatni a "Számvitel" pontnál a jelszavát.

Hol találom a jutalékszámlát?

Lépésről-lépésre mutatjuk be, hogy hol található a jutalékszámla.

Hogyan lehet törölni a reggeli kiválasztását a jutalékszámlán?

Lépésről-lépésre bemutatjuk, hogyan lehet törölni a reggeli kiválasztását a jutalékszámlán.

Hogyan hozzunk létre hozzáférést egy másik felhasználó számára a "Számvitel" pontban?

Lépésről-lépésre bemutatjuk, hogyan lehet egy új felhasználó számára hozzáférést biztosítani a "Számvitel" ponthoz.

Hogyan lehet törölni egy felhasználót a "Számvitel" pontból?

Lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan lehet eltávolítani egy felhasználót a "Számvitel" pontból.

Hogyan javíthatjuk ki a jutalékszámlát?

Részletes útmutatónk leírja, hogyan kell kijavítani a jutalékszámlát.

Kérdések a szállodai önigazgatásról

Hogyan hozzunk létre további szobakategóriákat?

Lépésről-lépésre bemutatjuk, hogyan lehet további szobakategóriákat létrehozni a szállodai önigazgatásban (Hotel Self-Administration - HSA)

Hogyan frissíthetem az áraimat és a foglalhatóságot?

Az útmutató lépésről lépésre bemutatja, hogyan lehet frissíteni az árakat és a foglalhatóságot a szállodai önigazgatásban (Hotel Self Administration - HSA)

Hogyan blokkolható a foglalhatóság?

Részletes útmutatónk bemutatja, hogyan lehet blokkolni a foglalhatóságot a szállodai önigazgatásban (Hotel Self-Administration - HSA)

Hogyan állíthatunk be kedvezményeket, például “kedvezmény cégeknek” vagy “last minute”?

Az útmutató lépésről lépésre leírja, hogy miként állíthatóak be árengedmények a szállodai önigazgatásban (Hotel Self-Administration - HSA)